Et solid utgangspunkt: Sprinter chassis.

Sprinter chassis tilbyr et imponerende mangfold med 3 kjøretøylengder samt standardførerhus eller dobbeltkabin. For kjøretøy med forhjulsdrift får man en gunstig startpris og ekstra nyttelast sammenlignet med kjøretøy med bakhjulsdrift. Føreren drar nytte av det intelligente betjenings- og visningskonseptet samt det modulbaserte oppbevaringskonseptet, som i likhet med utvalget av multimedie- og førerassistansesystemer kan tilpasses perfekt til bilens bruksformål.

Førerhuset til nye Sprinter chassis er i seg selv et høydepunkt med radiatordekselet som er typisk for Mercedes-Benz og frontlykter i moderne form. Førerplassen er også ny og utmerker seg med flott design og enestående funksjonalitet, for eksempel det smarte, modulbaserte oppbevaringskonseptet og KEYLESS-START.

I standardførerhuset kan inntil 3 personer transporteres til arbeidsstedet, mens det i dobbeltkabinen er plass til team på inntil 7 personer. Bak førerhuset sørger Sprinter chassis i 3 kjøretøylengder for et egnet utgangspunkt for mange bruksspesifikke på- og ombyggingsløsninger.

Andre fordeler er det store utvalget av driftstyper: Alt etter bruksprofil og ønsket kjørestil kan du bestille Sprinter chassis med forhjuls-, bakhjuls- eller firehjulsdrift. Girskift foretas enten manuelt med en 6-trinns manuell girkasse eller automatisk med 7G-TRONIC PLUS eller automatgirkassen 9G-TRONIC1 som er enestående i dette segmentet.

For å gjøre arbeidsdagen så økonomisk og behagelig som mulig, kan Sprinter leveres med ulike radioer, multimediesystemer og konnektivitetsløsninger. Alt etter behov spenner utvalget fra smarttelefonholder, radio med Bluetooth®-grensesnitt og håndfrifunksjon til multimediesystem med høyoppløselig berøringsskjerm, rask harddisknavigasjon med 3D-kartvisning og integrering av smarttelefon. Betjeningen er slik man vil at den skal være, dvs. enkel. Multimediesystemene kan du for eksempel betjene ved hjelp av den høyoppløselige berøringsskjermen eller touch control-knappen på multifunksjonsrattet. Alle betjenings- og visningselementene er lett tilgjengelige og lette å lese.
Digitale løsninger har blitt en viktig del av den moderne arbeidshverdagen. Vi har derfor utstyrt Sprinter med en integrert kommunikasjonsmodul som utgjør det tekniske utgangspunktet for permanent internettforbindelse i bilen. Dette legger til rette for bruk av dagens og fremtidige Mercedes PRO-tjenester. Tjenestene inkluderer blant annet en forutseende servicestyring som reduserer stillstandstidene samt en digital kjørebok som gjør slutt på de gule lappene en gang for alle.

Sprinter chassis byr på mange muligheter: standardførerhus eller dobbelkabin samt 3 kjøretøylengder danner utgangspunktet for et imponerende modellmangfold. I tillegg kommer 4 motorer, de 3 driftstypene forhjuls-, bakhjuls- og firehjulsdrift samt mye tilleggsutstyr, flere understellsvarianter og bransjespesifikke løsninger fra påbyggprodusenter. Dermed kan du konfigurere kjøretøy med en tillatt totalvekt på inntil 5500 kg. Ved behov kan du bygge om bilen til trekkvogn og koble til en tilhenger på 5250 kg med en tillatt vogntogvekt på 8750 kg.

Tilleggsutstyret omfatter 600 ulike enheter, blant annet spesielle flåte- og understellsløsninger for å tilpasse Sprinter chassis ytterligere i tråd med dine behov. For spesielle bransjekrav leveres bilen fra fabrikken med komplette løsninger fra Mercedes-Benz VanSolution, samt på- og ombyggingsløsninger av høy kvalitet gjennom partnerprogrammet «Mercedes-Benz VanPartner». Dette gjennomføres i form av en separat bestilling.

Det er lagt stor vekt på sikkerhet under utviklingen av Sprinter chassis. Råkarosseriet danner en solid basis, med en konstruksjon og materialsammensetning som er særdeles stabil.

I tillegg kommer en rekke førerassistansesystemer. Selv den mest erfarne fører kan nemlig havne i situasjoner der assistentene kan være til god hjelp. Utvalget spenner fra sidevindassistent (standard) til aktiv bremseassistent og kjørefeltassistent. De to sistnevnte er standard på biler med tillatt totalvekt på mer enn 3500 kg. LED High Performance-frontlykter leveres som tilleggsutstyr og lyser opp veibanen langt og effektivt.

Skulle ulykken være ute, kan kollisjonsputen (standardutstyr) bidra til å beskytte føreren ved en kollisjon. Ytterligere fem kollisjonsputer for fører og forsetepassasjer leveres som tilleggsutstyr.

Sprinter er en bil som har demonstrert imponerende driftsøkonomi i mer enn 20 år. Også nye Sprinter chassis utmerker seg med anerkjent kvalitet og driftssikkerhet. Driftsøkonomisk kan du glede deg over fordeler som en attraktiv startpris samt mange konfigurasjonsmuligheter som lar deg bestille kun det du virkelig har bruk for.

Vi liker å forbedre det som allerede er bra, og har derfor redusert forbruket til dieselmotorene våre ytterligere. Andre driftsøkonomiske fordeler er ekstra nyttelast med 50 liters hovedtank2 og bakakselfjær av glassfiberforsterket plast som tilvalg.

Takket være et sparsommelig drivstofforbruk og intelligente funksjoner samt bruksspesifikke på- og ombyggingsløsninger er Sprinter chassis en økonomisk mobilitetsløsning.

Kan tilpasses så godt som alle behov.

De mange kjøretøyvariantene og utstyrsmulighetene gjør det mulig å tilpasse Sprinter chassis nøyaktig til transportoppgaven. Dersom nyttelasten er avgjørende, velger man fortrinnsvis vektvarianten 5500 kg. I standardførerhuset er det plass til 3 personer, mens man med dobbeltkabinen kan kjøre team på inntil 7 personer til arbeidsstedet. I tillegg kan man velge blant en rekke bransjespesifikke løsninger i velprøvd kvalitet fra påbyggsprodusenter.

Oversikt over variantene av Sprinter chassis:

 • 3 kjøretøylengder: kompakt, standard og lang
 • 2 førerhus: standardførerhus og dobbeltkabin
 • Fås med tillatt totalvekt på 3000 kg, 3500 kg, 4100 kg og 5000 kg, i tillegg en rekke varianter for økt og redusert totalvekt for en tillatt totalvekt på inntil 5500 kg
 • Maksimal nyttelast på mer enn 3000 kg i vektvarianten med 5500 kg
 • Fås med forhjuls-, bakhjuls- og firehjulsdrift

  Skreddersydde påbyggsløsninger.

  Selv om du har litt spesielle behov, kan det godt være at Mercedes-Benz har den riktige løsningen for deg. Vi hjelper deg og tilbyr solide og optimalt bruksrettede påbyggsløsninger – egenprodusert, eller fra våre sertifiserte partnere. Slik vil du være best mulig rustet for anleggs-, distribusjons- eller håndverkervirksomheten.

  Send inn skjema for mer informasjon

  Jeg ønsker:

  10 + 4 =